Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja grochóweczka zapewne różni się od prawdziwej grochówki wojskowej ale my lubimy taką. Mam nadzieję że komuś również posmakuje.
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 494
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 36
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15085
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1846
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 494
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 36
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15085
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1846
Składniki
Wypłukałam groch kilkakrotnie, następnie go namoczyłam ok. 2 godzin. Zagotowałam go z zielem angielskim i liściem laurowym i gotowałam ok godziny. Dodałam marchewkę, pietruszkę, seler. Pokroiłam kiełbaskę myśliwską w plasterki i dodałam do wywaru. Następnie dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Potem sól i pieprz do smaku. Na koniec podsmażyłam na patelni boczek z cebulką i dodałam do zupy. Na koniec dodałam majeranek, no i ząbek czosnku o którym zapomniałam podając składniki. Nie jest to typowa grochówka na wędzonce, ale po weekendzie zrobiłam ją z tego co miałam w lodówce.