Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja grochóweczka zapewne różni się od prawdziwej grochówki wojskowej ale my lubimy taką. Mam nadzieję że komuś również posmakuje.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2237
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 136
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 187
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 188
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2237
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 136
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 187
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 188
Składniki
Wypłukałam groch kilkakrotnie, następnie go namoczyłam ok. 2 godzin. Zagotowałam go z zielem angielskim i liściem laurowym i gotowałam ok godziny. Dodałam marchewkę, pietruszkę, seler. Pokroiłam kiełbaskę myśliwską w plasterki i dodałam do wywaru. Następnie dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Potem sól i pieprz do smaku. Na koniec podsmażyłam na patelni boczek z cebulką i dodałam do zupy. Na koniec dodałam majeranek, no i ząbek czosnku o którym zapomniałam podając składniki. Nie jest to typowa grochówka na wędzonce, ale po weekendzie zrobiłam ją z tego co miałam w lodówce.