Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja grochóweczka zapewne różni się od prawdziwej grochówki wojskowej ale my lubimy taką. Mam nadzieję że komuś również posmakuje.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Wypłukałam groch kilkakrotnie, następnie go namoczyłam ok. 2 godzin. Zagotowałam go z zielem angielskim i liściem laurowym i gotowałam ok godziny. Dodałam marchewkę, pietruszkę, seler. Pokroiłam kiełbaskę myśliwską w plasterki i dodałam do wywaru. Następnie dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Potem sól i pieprz do smaku. Na koniec podsmażyłam na patelni boczek z cebulką i dodałam do zupy. Na koniec dodałam majeranek, no i ząbek czosnku o którym zapomniałam podając składniki. Nie jest to typowa grochówka na wędzonce, ale po weekendzie zrobiłam ją z tego co miałam w lodówce.