Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12210
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1371
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12916
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4935
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12210
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1371
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12916
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4935
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić w plasterki i poddusić z papryczkami.W bulionie ugotować do miekkości dynie z przetartym imbirem.Do dyni przełożyć podduszoną cebulę chwilę razem podgotować i zmiksować na krem.Na patelni po cebuli pozpuścić serek ze śmietaną. Dodać do zupy.Podawać z grzankami.
Dla nadania orientalnego smaku dodaje startą skurkę i sok z limonki oraz łyżkę pasty z kolendry.
Bułkę pokroić na kromki,na patelni podgrzać oliwę i podsmarzyć kroki na złoty kolor .Po zdjęciu z patelni natrzeć czosnkiem.Można też położyć starty sez żółty i zostawić na chwilę na patelni aż ser się rozpuści.