Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 423
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3665
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 423
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3665
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić w plasterki i poddusić z papryczkami.W bulionie ugotować do miekkości dynie z przetartym imbirem.Do dyni przełożyć podduszoną cebulę chwilę razem podgotować i zmiksować na krem.Na patelni po cebuli pozpuścić serek ze śmietaną. Dodać do zupy.Podawać z grzankami.
Dla nadania orientalnego smaku dodaje startą skurkę i sok z limonki oraz łyżkę pasty z kolendry.
Bułkę pokroić na kromki,na patelni podgrzać oliwę i podsmarzyć kroki na złoty kolor .Po zdjęciu z patelni natrzeć czosnkiem.Można też położyć starty sez żółty i zostawić na chwilę na patelni aż ser się rozpuści.