Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trzeba eksperymentować bo czasem wychodzi coś dobrego
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8485
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 546
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8485
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 546
Składniki
Obraną i pokrojoną w kostkę dynie wstawić na 30 min. do piekarnika nagrzanego do 200 st..Pokroić melona w kostkę a cebulę i czoznek na drobno.Podpieczoną dynię przełożyć do garka rozgnieśc widelcem dodać otartą skórkę i sok z pomarańcza dodać sok z cytryny,morele i melona doprawić solą i dużą ilością pieprzu i ostrej papryki dolac rosół i dusić przez 15 min pod przykryciem na małym ogniu.Zmiksować zupę jak trzeba dodać jeszcze rosołu do uzyskania kremowej konsystencji.
Zupę podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym podsmażonym na oliwie z czosnkiem lub grzybami.