Do góry

Zupy Przepis na:

Orientalna zupa warzywna Do zupy można dodać kawałki kurczaka, najlepiej ugotowanego wcześniej w pa

Orientalna zupa warzywna Do zupy można dodać kawałki kurczaka, najlepiej ugotowanego wcześniej w pa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 19

Sprawdzony przepis na "Orientalna zupa warzywna Do zupy można dodać kawałki kurczaka, najlepiej ugotowanego wcześniej w pa"

Składniki

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 2 czerwone cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • po 2 łyżki oliwy
  • oleju sezamowego i podprażonych ziaren sezamu
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • kolendra
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Orientalna zupa warzywna Do zupy można dodać kawałki kurczaka, najlepiej ugotowanego wcześniej w pa

Przygotowanie

  1. Cebule i czosnek obrać, cienko pokroić. Paprykę umyć, pokroić w bardzo drobna kostkę. Cieciorkę odcedzić.

  2. Kapustę umyć, usunąć wierzchnie liście, resztę poszatkować. Cebulę podsmażyć z czosnkiem na oliwie, dodać paprykę, podsmażyć, dodać kapustę i znów podsmażyć, dodać cieciorkę, przyprawy i kolendrę, zalać bulionem, dusić ok. 15 minut, dolać mleko, sok, gotować jeszcze kilka minut. Skropić olejem, oprószyć sezamem.

  3. ok. 30 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń