Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1150
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13615
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2797
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1150
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13615
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2797
Składniki
Cebule i czosnek drobno pokroic i zeszklic na rozgrzanej oliwie.
Marchewke, pietruszke i ziemniaki obrac, pokroic w kostke, dodac do cebuli, wsypac przyprawe curry i pieprz ziolowy i dusic 2 minuty.
Przelozyc warzywa do garnka i zalac woda. Dodac kostki rosolowe, pomidory, papryke slodka i ostra, zagotowac.
Doprawic vegeta, cukrem i cynamonem. Gotowac pod przykryciem az warzywa beda miekkie.
Na koncu dodac ugotowana ciecierzyce, doprawic do smaku pieprzem i ewentualnie ostra papryka, gotowc kilka minut. Posypac natka pietruszki. Podawac z pieczywem.