Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 493
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8698
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3104
Polecam.
Odsłon: 1903
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 493
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8698
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3104
Polecam.
Odsłon: 1903
Składniki
Cebule i czosnek drobno pokroic i zeszklic na rozgrzanej oliwie.
Marchewke, pietruszke i ziemniaki obrac, pokroic w kostke, dodac do cebuli, wsypac przyprawe curry i pieprz ziolowy i dusic 2 minuty.
Przelozyc warzywa do garnka i zalac woda. Dodac kostki rosolowe, pomidory, papryke slodka i ostra, zagotowac.
Doprawic vegeta, cukrem i cynamonem. Gotowac pod przykryciem az warzywa beda miekkie.
Na koncu dodac ugotowana ciecierzyce, doprawic do smaku pieprzem i ewentualnie ostra papryka, gotowc kilka minut. Posypac natka pietruszki. Podawac z pieczywem.