Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorówka z oliwkami

Pomidorówka z oliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 138

Dodano:

Odsłon: 224

Zalet pomidorów jest bez liku, są zdrowe i smaczne co nie zawsze idzie ze sobą w parze;)

Składniki

  • 1 litr soku pomidorowego
  • 2 puszki pomidorów
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler)
  • przyprawy (pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy)
  • 2 ząbki czosnku
  • czarne oliwki
  • oliwa z oliwek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W litrze wody gotujemy pokrojoną włoszczyznę, po 15 minutach dodajemy pomidory oraz sok pomidorowy (wyciskany, bez dodatków). Wrzucamy przyprawy oraz czosnek drobno pokrojony i gotujemy na małym ogniu jeszcze 15 minut. W tym czasie gotujemy razowy makaron. Po ugotowaniu zupy dodajemy oliwki, oliwę z oliwek i rozlewamy na talerze wypełnione makaronem. Można jeść bez dodatków lub posypać startym żółtym serem albo dodać łyżkę jogurtu:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 lutego 2018 No, na, taka zupka ma wzięcie :)
Biorę, ale zamieniam "czarne" na "zielone", choć nie wiem, co z tego wyjdzie ;)
Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń