Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalet pomidorów jest bez liku, są zdrowe i smaczne co nie zawsze idzie ze sobą w parze;)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 101
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 101
Składniki
W litrze wody gotujemy pokrojoną włoszczyznę, po 15 minutach dodajemy pomidory oraz sok pomidorowy (wyciskany, bez dodatków). Wrzucamy przyprawy oraz czosnek drobno pokrojony i gotujemy na małym ogniu jeszcze 15 minut. W tym czasie gotujemy razowy makaron. Po ugotowaniu zupy dodajemy oliwki, oliwę z oliwek i rozlewamy na talerze wypełnione makaronem. Można jeść bez dodatków lub posypać startym żółtym serem albo dodać łyżkę jogurtu:)