Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 10
Dodano: 19.11.2010
Odsłon: 4501
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Do garnka włóż kapustę..>.(musi być kwaśna i najlepiej prosto z silosa bez chemii)-zalej wodą_zagotuj
żeberka -wszystkie podziel na 2-3 kostki i dodaj do kapusty-maja sie gotować razem-mieszaj!-ja jeszcze podsmażam na patelni ...ale to wg uznania
ziemniaki obierz,podziel na średnie ćwiartki (lub kostki) i zagotuj na pół-twardo w osolonej wodzie
Żeberka muszą być miękkie aby dodać ziemniaki-gotuj wszystko ...tak aby ziemniaki sie nie "rozleciały"-dolewać wody tak aby kwaśnica zawsze była zupą a nie kapuśniakiem
...nic nie dodawaj do kwaśnicy -oprócz soli i pieprzu -bo zrobisz kapuśniak!
podawać z chlebem posmarowanym smalcem ze skwarkami-
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

susi 19 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
gryfno,że hej!!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

embepe13 19 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Bez kminku nie da rady. Chyba, że kapusta była kiszona z dodatkiem kminku. Poza tym ok.1 Kto głosował? | Odpowiedz

tequila61 24 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Anetto! Kwaśnice każdy gotuje po swojemu i za zwyczaj zawsze wychodzi kapuśniak...prawda?????Pozdrowienia Góralom przekaże że hejjjj!!!!!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

anetta73 21 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
no i ,pozdrawiam gorali a kwasnice kazdy gotuje.....po swojemu,hej1 Kto głosował? | Odpowiedz