Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na kremową zupę dyniową jest najlepszym pomysłem na pierwsze danie. Krem z dyni to gwarancja udanego obiadu
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 617
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75520
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1625
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 617
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75520
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1625
Składniki
Do 1,3 litra wody wrzucamy porcję rosołową, seler, marchewkę, cebulę, por i gotujemy na tym bulion. Por i cebulę kroimy na plastry, po czym przysmażamy na maśle na słoty kolor. Po uzyskaniu złocistego koloru do tego dodajemy czosnek, chili oraz dynię pokrojoną w kostkę, którą wcześniej pozbawiamy pestek, miąższu i skóry. Chwilę przysmażamy. Po czym do tych składników dodajemy kolendrę i zalewamy bulionem.
Gotujemy pod przykryciem około 30 min. Po tym czasie wyciągamy kolendrę i całość miksujemy do momentu uzyskania jednolitego kremu. Przyprawiamy do smaku solą i 1-2 łyżkami śmietany 30%. Jeszcze 5 minut gotujemy na małym ogniu. I zupa gotowa. Z tej ilości składników powinny wyjść 4 porcje. Smacznego