Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na kremową zupę dyniową jest najlepszym pomysłem na pierwsze danie. Krem z dyni to gwarancja udanego obiadu
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1005
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 44
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1350
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 426
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6251
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1005
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 44
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1350
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 426
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6251
Składniki
Do 1,3 litra wody wrzucamy porcję rosołową, seler, marchewkę, cebulę, por i gotujemy na tym bulion. Por i cebulę kroimy na plastry, po czym przysmażamy na maśle na słoty kolor. Po uzyskaniu złocistego koloru do tego dodajemy czosnek, chili oraz dynię pokrojoną w kostkę, którą wcześniej pozbawiamy pestek, miąższu i skóry. Chwilę przysmażamy. Po czym do tych składników dodajemy kolendrę i zalewamy bulionem.
Gotujemy pod przykryciem około 30 min. Po tym czasie wyciągamy kolendrę i całość miksujemy do momentu uzyskania jednolitego kremu. Przyprawiamy do smaku solą i 1-2 łyżkami śmietany 30%. Jeszcze 5 minut gotujemy na małym ogniu. I zupa gotowa. Z tej ilości składników powinny wyjść 4 porcje. Smacznego