Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
WSPANIAŁY POMYSŁ NA LETNIO-JESIENNY, SEZONOWY OBIAD.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5623
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1107
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12215
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1532
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5623
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1107
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12215
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1532
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w pióra, solimy i podsmażamy na oleju na złoty kolor..
Cukinię obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy w średnią kostkę. Dodajemy do cebuli, i dusimy pod przykryciem około 10 minut często mieszając
Gdy cukinia zmięknie przekładamy ją do innego garnka. Młode cukinie myjemy i razem ze skórką kroimy w półplasterki. Dusimy na oleju pod przykryciem do momentu odparowania wody.
W tym czasie paprykę kroimy w małą kostkę i wrzucamy do cukinii. Dusimy, aż będzie miękka. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w średnią kostkę. Dodajemy do cukinii i papryki i doprowadzamy do zagotowania.
Powstały sos mieszamy z cukinią w osobnym garnku, doprawiamy do smaku vegetą, solą, pieprzem oraz liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem.
Warzywa dusimy do miękkości, marchewkę zcieramy na tarce o małych otworkach i dodajemy. Czosnek przeciskamy przez praskę lub bardzo drobno siekamy i dodajemy do pozostałych warzyw. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy.
Podgardle lub boczek podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone w plasterki parówki, pokrojone w półplasterki pieczarki i łączymy z warzywami.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego!