Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
WSPANIAŁY POMYSŁ NA LETNIO-JESIENNY, SEZONOWY OBIAD.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2625
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2625
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w pióra, solimy i podsmażamy na oleju na złoty kolor..
Cukinię obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy w średnią kostkę. Dodajemy do cebuli, i dusimy pod przykryciem około 10 minut często mieszając
Gdy cukinia zmięknie przekładamy ją do innego garnka. Młode cukinie myjemy i razem ze skórką kroimy w półplasterki. Dusimy na oleju pod przykryciem do momentu odparowania wody.
W tym czasie paprykę kroimy w małą kostkę i wrzucamy do cukinii. Dusimy, aż będzie miękka. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w średnią kostkę. Dodajemy do cukinii i papryki i doprowadzamy do zagotowania.
Powstały sos mieszamy z cukinią w osobnym garnku, doprawiamy do smaku vegetą, solą, pieprzem oraz liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem.
Warzywa dusimy do miękkości, marchewkę zcieramy na tarce o małych otworkach i dodajemy. Czosnek przeciskamy przez praskę lub bardzo drobno siekamy i dodajemy do pozostałych warzyw. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy.
Podgardle lub boczek podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone w plasterki parówki, pokrojone w półplasterki pieczarki i łączymy z warzywami.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego!