Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
WSPANIAŁY POMYSŁ NA LETNIO-JESIENNY, SEZONOWY OBIAD.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5387
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1743
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1788
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5387
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1743
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1788
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w pióra, solimy i podsmażamy na oleju na złoty kolor..
Cukinię obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy w średnią kostkę. Dodajemy do cebuli, i dusimy pod przykryciem około 10 minut często mieszając
Gdy cukinia zmięknie przekładamy ją do innego garnka. Młode cukinie myjemy i razem ze skórką kroimy w półplasterki. Dusimy na oleju pod przykryciem do momentu odparowania wody.
W tym czasie paprykę kroimy w małą kostkę i wrzucamy do cukinii. Dusimy, aż będzie miękka. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w średnią kostkę. Dodajemy do cukinii i papryki i doprowadzamy do zagotowania.
Powstały sos mieszamy z cukinią w osobnym garnku, doprawiamy do smaku vegetą, solą, pieprzem oraz liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem.
Warzywa dusimy do miękkości, marchewkę zcieramy na tarce o małych otworkach i dodajemy. Czosnek przeciskamy przez praskę lub bardzo drobno siekamy i dodajemy do pozostałych warzyw. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy.
Podgardle lub boczek podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone w plasterki parówki, pokrojone w półplasterki pieczarki i łączymy z warzywami.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego!