Zupy Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
warzywa zszatkować: cebulę, por, marchewkę, kukrydzę czosnek i podsmażyć na oliwie z oliwek w większym garnku. Podczas smażenia warzywa zmniejszą swoją objętość wydobędzie sie smak i niesamowity zapach. Dodajemy wywar warzywny i wkrajamy ziemniaki np w kostkę, po 45 minut gotowania zupkę można zmielić blenderem na krem rozlać do miseczek na srodku wlać niewielką ilość smietany (w kształcie ślimaczka, lub łyżeczka nałożyć jogut) posypac pietruszką i można smakować. Wersję wegetarianska mozna wzbogaćić dodajac do zupy podsmażony boczek, szynkę lub inną wędlinę. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

emotikionka 13 marca 2010Zgłoś do usunięcia
zupka jest cudowna, rozpływa się w ustach, sycąca i smaczna. Dodaje energii i zawsze poprawia mi humor0 Kto głosował? | Odpowiedz