Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnąca, kolorowa, smaczna.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1027
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2935
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1027
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2935
Składniki
warzywa zszatkować: cebulę, por, marchewkę, kukrydzę czosnek i podsmażyć na oliwie z oliwek w większym garnku. Podczas smażenia warzywa zmniejszą swoją objętość wydobędzie sie smak i niesamowity zapach. Dodajemy wywar warzywny i wkrajamy ziemniaki np w kostkę, po 45 minut gotowania zupkę można zmielić blenderem na krem rozlać do miseczek na srodku wlać niewielką ilość smietany (w kształcie ślimaczka, lub łyżeczka nałożyć jogut) posypac pietruszką i można smakować. Wersję wegetarianska mozna wzbogaćić dodajac do zupy podsmażony boczek, szynkę lub inną wędlinę. Smacznego