Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół rozgrzewa, wzmacnia i jest po prostu smaczny:)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10928
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3541
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2631
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10928
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3541
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2631
Składniki
Do dużego garnka wlewamy wodę, wkładamy korpus, szponder i pałki kurczaka. Dodajemy sól i cebulę w całości ale bez łupin. Gotujemy na wolnym ogniu przez godzinę, po tym czasie dodajemy resztę przypraw. Po 30 min. dodajemy pokrojone warzywa za wyjątkiem natki pietruszki i gotujemy ostatnie 30 min. W tym samym czasie gotujemy makaron. W trakcie gotowania rosołu można dolewać gorącej wody, żeby uzupełniać to co wyparuje. Rosół po przelaniu na talerze posypujemy natką pietruszki. Drugie zdjęcie przedstawia męski talerz rosołu:)