Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół rozgrzewa, wzmacnia i jest po prostu smaczny:)
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 153
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 120
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 153
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 120
Składniki
Do dużego garnka wlewamy wodę, wkładamy korpus, szponder i pałki kurczaka. Dodajemy sól i cebulę w całości ale bez łupin. Gotujemy na wolnym ogniu przez godzinę, po tym czasie dodajemy resztę przypraw. Po 30 min. dodajemy pokrojone warzywa za wyjątkiem natki pietruszki i gotujemy ostatnie 30 min. W tym samym czasie gotujemy makaron. W trakcie gotowania rosołu można dolewać gorącej wody, żeby uzupełniać to co wyparuje. Rosół po przelaniu na talerze posypujemy natką pietruszki. Drugie zdjęcie przedstawia męski talerz rosołu:)