Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół rozgrzewa, wzmacnia i jest po prostu smaczny:)
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 699
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 54
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 699
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 54
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
Do dużego garnka wlewamy wodę, wkładamy korpus, szponder i pałki kurczaka. Dodajemy sól i cebulę w całości ale bez łupin. Gotujemy na wolnym ogniu przez godzinę, po tym czasie dodajemy resztę przypraw. Po 30 min. dodajemy pokrojone warzywa za wyjątkiem natki pietruszki i gotujemy ostatnie 30 min. W tym samym czasie gotujemy makaron. W trakcie gotowania rosołu można dolewać gorącej wody, żeby uzupełniać to co wyparuje. Rosół po przelaniu na talerze posypujemy natką pietruszki. Drugie zdjęcie przedstawia męski talerz rosołu:)