Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół rozgrzewa, wzmacnia i jest po prostu smaczny:)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 975
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 449
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 170
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 975
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 449
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 170
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Składniki
Do dużego garnka wlewamy wodę, wkładamy korpus, szponder i pałki kurczaka. Dodajemy sól i cebulę w całości ale bez łupin. Gotujemy na wolnym ogniu przez godzinę, po tym czasie dodajemy resztę przypraw. Po 30 min. dodajemy pokrojone warzywa za wyjątkiem natki pietruszki i gotujemy ostatnie 30 min. W tym samym czasie gotujemy makaron. W trakcie gotowania rosołu można dolewać gorącej wody, żeby uzupełniać to co wyparuje. Rosół po przelaniu na talerze posypujemy natką pietruszki. Drugie zdjęcie przedstawia męski talerz rosołu:)