Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół wołowy sprawdził się w moim domu. Wiem już, że mam go gotować na przemian z drobiowym. Jest bardzo smaczny, trochę bardziej wyrazisty i tęgi w smaku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118463
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8538
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3147
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2312
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1618
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118463
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8538
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3147
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2312
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1618
Składniki
Mięso opłukałam i włożyłam do garnka. Zalałam zimną wodą i nastawiłam na gotowanie. Warzywa korzeniowe obrałam i dodałam do gotującego się mięsa po ok. 30 minutach. Cebulę w łupinkach opaliłam nad palnikiem i dołożyłam do garnka z gotującym się rosołem. Łyżką cedzakową ściągałam pianę co utworzyła się podczas gotowania. Rosół gotowałam ok. 3 godzin do miękkości mięsa. Podawałam z dodatkiem makaronu, natki pietruszki i kawałków marchewki.
Notatki: * miałam szponder, łatę i mostek * fajnie, jak mamy mięso z kością * podawałam z makaronem, ale z ziemniakiem również jest bardzo smaczny rosół