Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy do rosołu można dodać inny makaron niż nitki? Owszem.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Składniki
Udko zagotowujemy w 2 litrach wody.
Zbieramy łyżką szumowiny i gotujemy jeszcze z 15 minut.
Dodajemy marchew, pietruszkę, kostkę bulionową, pieprz i gotujemy ok. 1 godziny aż warzywa będą miękkie.
Po ugotowaniu wyciągam udko i zupę do smaku doprawiam przyprawą w płynie.
Przygotowuję makaron świderki według przepisu na opakowaniu.
Do miseczki daję porcję ugotowanego makaronu i zalewam rosołkiem. Smacznego.