Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy do rosołu można dodać inny makaron niż nitki? Owszem.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2054
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1210
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2334
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2054
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1210
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2334
Składniki
Udko zagotowujemy w 2 litrach wody.
Zbieramy łyżką szumowiny i gotujemy jeszcze z 15 minut.
Dodajemy marchew, pietruszkę, kostkę bulionową, pieprz i gotujemy ok. 1 godziny aż warzywa będą miękkie.
Po ugotowaniu wyciągam udko i zupę do smaku doprawiam przyprawą w płynie.
Przygotowuję makaron świderki według przepisu na opakowaniu.
Do miseczki daję porcję ugotowanego makaronu i zalewam rosołkiem. Smacznego.