Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rozgrzewająca zupa z kardamonem"
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 292
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 799
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22769
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 292
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 799
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22769
Składniki
Z dyni usunąć pestki i gąbczasty miąższ.
Nieobraną dynię pokroić w niedużą kostkę, zrumienić na łyżce oleju, przełożyć do garnka, zalać 150 ml zimnej wody, dodać 2 łyżeczki cukru, dusić pod przykryciem do miękkości. Do gotującej się dyni dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchew. Kolendrę umyć i posiekać.
Gdy warzywa będą miękkie, całość zblendować. Do aksamitnego kremu dolać mleczko kokosowe i doprawić na ostro (po ok. 2 płaskie łyżeczki curry, imbiru, mielonego kardamonu i szczyptę cayenne) i jeszcze chwilę pogotować. Zupę podawać posypaną świeżą kolendrą.
Tę zupę można podawać z ugotowanym osobno makaronem ryżowym lub z grzankami. Dla ostrości dodaj posiekane chili.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium