Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rozgrzewająca zupa z kardamonem"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2671
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 45
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 209
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2671
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 45
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 209
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Składniki
Z dyni usunąć pestki i gąbczasty miąższ.
Nieobraną dynię pokroić w niedużą kostkę, zrumienić na łyżce oleju, przełożyć do garnka, zalać 150 ml zimnej wody, dodać 2 łyżeczki cukru, dusić pod przykryciem do miękkości. Do gotującej się dyni dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchew. Kolendrę umyć i posiekać.
Gdy warzywa będą miękkie, całość zblendować. Do aksamitnego kremu dolać mleczko kokosowe i doprawić na ostro (po ok. 2 płaskie łyżeczki curry, imbiru, mielonego kardamonu i szczyptę cayenne) i jeszcze chwilę pogotować. Zupę podawać posypaną świeżą kolendrą.
Tę zupę można podawać z ugotowanym osobno makaronem ryżowym lub z grzankami. Dla ostrości dodaj posiekane chili.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium