Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa z domowych ogórków kiszonych .
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15272
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 494
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15272
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 494
Składniki
Zagotujemy wywar w garnczku 3 l. Sumujemy. Do zsumowanego wywaru dodajemy przyprawy. Kurkumę, ziele angielskie, liście laurowe, ziarenka pieprzu, kostkę rosołową lub sól do smaku. Gotujemy ok. 45 min.
Ogórki ze słoika kroimy w plasterki grubości ok. 2mm. Podsmażamy na maśle na patelni. Dobrze jest jeśli je troszkę przypieczemy.
Do ugotowanego wywaru dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Marchewkę, pietruszkę, korzeń selera oraz liście (w całości), kawałek kapusty ( w całości ), pora. Po ugotowaniu warzyw w wywarze wyjmujemy liście selera i kapustę (miały tylko dodać smaku). Obieramy ziemniaki. Kroimy w kostkę. Wrzucamy ziemniaki do wywaru. Gotujemy jeszcze ok. 10 min.
Po ugotowaniu warzyw w wywarze wyjmujemy liście selera i kapustę (miały tylko dodać smaku). Obieramy ziemniaki. Kroimy w kostkę. Wrzucamy ziemniaki do wywaru. Gotujemy jeszcze ok. 10 min.
Po ugotowaniu ziemniaków dodajemy podsmażone ogórki do wywaru. Dolewamy do smaku kwasu z ogórków.
Następnie jogurt naturalny Grecki rozbijamy ze szczyptą soli i stopniowo hartujemy dolewając wywar (cały czas mieszamy). Zahartowany jogurt wlewamy do zupy powoli cały czas mieszając zupę.
Na końcu doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i natką pietruszki lub koperkiem według uznania.