Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-02-2024
Smaczna i sycąca zupa strogonow z kurczakiem i makaronem. Zupa jest gęsta i rozgrzewająca, idealna na obiad lub imprezę .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Składniki
Mąkę upal na suchej patelni na złoty kolor, często mieszając.
Cebulę i pieczarki obierz i pokrój w paski. Filety opłukaj, osusz i pokrój w kostkę. Posyp przyprawą do kurczaka i wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej dodaj pokrojoną cebulę i chwilę podsmaż. Następnie dodaj pieczarki i duś około dziesięciu minut.
Przełóż do garnka, na tej samej patelni ponownie rozgrzej olej i dodaj pokrojonego kurczaka podsmaż około dziesięciu minut, dodaj pokrojone w pół plasterki ogórki i pokrojoną w kostkę paprykę, duś około pięciu minut, przełóż do garnka.
Całość zalej wodą lub bulionem, dodaj passate pomidorową, przyprawy i gotuj około 15 minut. Następnie dodaj makaron i koncentrat pomidorowy, dopraw solą i pieprzem i gotuj do miękkości makaronu. Na koniec jeśli chcesz zagęścić zupę upaloną mąką i dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Jeśli wolisz rzadką formę zupy nie musisz zagęszczać jej mąką. Ja lubię gęstą zupę dlatego zagęściłam ją upaloną mąką. Polecam.