Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szafranowa zupa rybna"
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 201
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2498
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 195
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 201
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2498
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 195
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Składniki
Małże rozmroź, sos zachowaj. Rybę pokrój w kostkę, pora w półplasterki, a marchew w plasterki.
W garnku na maśle zeszklij cebulę, dodaj pozostałe warzywa i szafran. Po chwili dołóż małże, chwilę podsmaż i zalej winem.
Dodaj litr wody i sos z małży. Gotuj 15 minut, po czym dorzuć rybę.
Po zagotowaniu zapraw zupę mąką roztrzepaną z wywarem i dopraw solą z pieprzem.
Gotową oprósz natką.Źródło: Kurier TV