Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szafranowa zupa rybna"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1049
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 992
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12891
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1049
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 992
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12891
Składniki
Małże rozmroź, sos zachowaj. Rybę pokrój w kostkę, pora w półplasterki, a marchew w plasterki.
W garnku na maśle zeszklij cebulę, dodaj pozostałe warzywa i szafran. Po chwili dołóż małże, chwilę podsmaż i zalej winem.
Dodaj litr wody i sos z małży. Gotuj 15 minut, po czym dorzuć rybę.
Po zagotowaniu zapraw zupę mąką roztrzepaną z wywarem i dopraw solą z pieprzem.
Gotową oprósz natką.Źródło: Kurier TV