Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa idealna na kolację wigilijną i nie tylko.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8387
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253700
Polecam.
Odsłon: 1480
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8387
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253700
Polecam.
Odsłon: 1480
Składniki
Szczupaka oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić, natrzeć czosnkiem i pozostawić na noc.
Zrobić wywar z 1 marchewki, 1 pietruszki i 1/2 selera. Pod koniec gotowania warzyw dodać pokrojoną rybę ( zawinąć w gazę żeby nie rozpadła się podczas gotowania). Gotować ok. 15 minut.
Pozostałe warzywa zetrzeć na tartce o grubych oczkach i podsmażyć na maśle, doprawić. Borowiki osobno udusić na maśle z cebulką i również doprawić. Na półmisku na środku ułożyć rybę a po bokach warzywa i grzyby.