Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka,pożywna, rozgrzewająca, łatwa w przygotowaniu
Cebulę upalić na gazie. Marchew pokroić w krążki lub kostkę (może być też mrożona). Ziemniaki pokroić w kostkę.
Wszystko zalać 3-4 litrami wody. Dodać kostki warzywne i liść laurowy. Zagotować.
Wsypać 2 garści ryżu. Do podgotowanego na wpół miękko ryżu dodać ziemniaki. Gdy ziemniaki zmiękną dodać sporo pieprzu i ewentualnie sól oraz sporo zieleniny.
Nie wiem jak Państwo, ale jednym z moich ulubionych dań jest ryba ale ryba po...
Odsłon: 28
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10329
Nie wiem jak Państwo, ale jednym z moich ulubionych dań jest ryba ale ryba po...
Odsłon: 28
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10329
Składniki
Cebulę upalić na gazie. Marchew pokroić w krążki lub kostkę (może być też mrożona). Ziemniaki pokroić w kostkę.
Wszystko zalać 3-4 litrami wody. Dodać kostki warzywne i liść laurowy. Zagotować.
Wsypać 2 garści ryżu. Do podgotowanego na wpół miękko ryżu dodać ziemniaki. Gdy ziemniaki zmiękną dodać sporo pieprzu i ewentualnie sól oraz sporo zieleniny.
Przepisy Zupy
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa
Zupy
Zielony barszcz ukraiński według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana serkiem topionym i śmietaną
Zupy
Botwinka z białą fasolą
Tradycyjna zupa szczawiowa
Tradycyjna zupa szczawiowa to dla wielu osób miłe wspomnienie z dzieciństwa,...
Odsłon: 272
Zielony barszcz ukraiński według Ewy Wachowicz
Wariacja na temat ukraińskiego barszczu. Zupa z mnóstwem zieleniny: czosnku n...
Odsłon: 152