Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Mięso pokroić w kostkę. Oczyszczoną z pestek paprykę pokroić na krótkie paseczki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. W dużym rondlu rozgrzać olej. Włożyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Dodać cebulę, czosnek i paprykę. Smażyć razem przez 3-4 min, mieszając. Opruszyć mąką, słodką i ostrą mieloną papryką oraz kminkiem.
Następnie wlać 1,5 l wrzątku z rozpuszczonymi kostkami bulionu. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok 50 min. Na koniec wlać rozgniecone widelcem pomidory razem z zalewą i śmietanę rozrobioną z łyżką mąki. Zupęzagotować, ponownie doprawić do smaku solą i pieprzem. Do dekoracji posypać szczypiorkiem. Podawać ze świerzym pieczywam