Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231947
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231947
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Składniki
Mięso pokroić w kostkę. Oczyszczoną z pestek paprykę pokroić na krótkie paseczki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. W dużym rondlu rozgrzać olej. Włożyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Dodać cebulę, czosnek i paprykę. Smażyć razem przez 3-4 min, mieszając. Opruszyć mąką, słodką i ostrą mieloną papryką oraz kminkiem.
Następnie wlać 1,5 l wrzątku z rozpuszczonymi kostkami bulionu. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok 50 min. Na koniec wlać rozgniecone widelcem pomidory razem z zalewą i śmietanę rozrobioną z łyżką mąki. Zupęzagotować, ponownie doprawić do smaku solą i pieprzem. Do dekoracji posypać szczypiorkiem. Podawać ze świerzym pieczywam