Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 32
Dodano: 29.10.2009
Odsłon: 5009
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mięso pokroić w kostkę. Oczyszczoną z pestek paprykę pokroić na krótkie paseczki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. W dużym rondlu rozgrzać olej. Włożyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Dodać cebulę, czosnek i paprykę. Smażyć razem przez 3-4 min, mieszając. Opruszyć mąką, słodką i ostrą mieloną papryką oraz kminkiem.
Następnie wlać 1,5 l wrzątku z rozpuszczonymi kostkami bulionu. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok 50 min. Na koniec wlać rozgniecone widelcem pomidory razem z zalewą i śmietanę rozrobioną z łyżką mąki. Zupęzagotować, ponownie doprawić do smaku solą i pieprzem. Do dekoracji posypać szczypiorkiem. Podawać ze świerzym pieczywam
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

maarianna 29 października 2009Zgłoś do usunięcia
Węgier zdziwiłby się bardzo. ; przede wszystkim musi ona być na wołowinie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz