Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4286
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2569
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3236
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11234
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4286
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2569
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3236
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11234
Składniki
Mięso pokroić w kostkę. Oczyszczoną z pestek paprykę pokroić na krótkie paseczki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. W dużym rondlu rozgrzać olej. Włożyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Dodać cebulę, czosnek i paprykę. Smażyć razem przez 3-4 min, mieszając. Opruszyć mąką, słodką i ostrą mieloną papryką oraz kminkiem.
Następnie wlać 1,5 l wrzątku z rozpuszczonymi kostkami bulionu. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok 50 min. Na koniec wlać rozgniecone widelcem pomidory razem z zalewą i śmietanę rozrobioną z łyżką mąki. Zupęzagotować, ponownie doprawić do smaku solą i pieprzem. Do dekoracji posypać szczypiorkiem. Podawać ze świerzym pieczywam