Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wietnam: Zupa pho"
Jest to wariacja nt. jednej z moich ulubionych zup. Bulion na klasyczne pho n...
Odsłon: 672
Dziś mam dzień zmian w mieszkaniu więc na szybko przygotowałam smaczną zupkę...
Odsłon: 2401
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 29
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1375
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1022
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 562
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 29
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1375
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1022
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 562
Składniki
Wymieszaj mięso z bułką tartą, czosnkiem, imbirem, kolendrą, skórką limonki i sosem sojowym. Oddzielaj porcje wielkości łyżki stołowej i rób z nich pulpety.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Ułóż pulpety na wyłożonej papierem półce piekarnika. Skrop je olejem i piecz 25 minut, obracając od czasu do czasu.
Przygotuj makaron zgodnie z instrukcją. Połącz bulion z wodą i zagotuj. Wrzuć do tego pokrojone dymki oraz ugotowany makaron. Trzymaj na małym ogniu jeszcze 2-3 minuty. Ułóż pulpety na talerzach, zalej gorącym bulionem z makaronem. Udekoruj kolendrą.Źródło: Olivia
Przepisy Zupy
Zupy
Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Zupy
Zupa ze świeżej papryki
Zupy
Żurek wielkanocny na białej kiełbasie z jajkiem na twardo.
Zupy
Fabada
Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Barszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten...
Odsłon: 395
Zupa ze świeżej papryki
Mam dziś dla was mój wymyślony przepis na pyszną zupkę ugotowaną z papryką św...
Odsłon: 68