Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wietnam: Zupa pho"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3363
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 600
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3734
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 509
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3363
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 600
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3734
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 509
Składniki
Wymieszaj mięso z bułką tartą, czosnkiem, imbirem, kolendrą, skórką limonki i sosem sojowym. Oddzielaj porcje wielkości łyżki stołowej i rób z nich pulpety.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Ułóż pulpety na wyłożonej papierem półce piekarnika. Skrop je olejem i piecz 25 minut, obracając od czasu do czasu.
Przygotuj makaron zgodnie z instrukcją. Połącz bulion z wodą i zagotuj. Wrzuć do tego pokrojone dymki oraz ugotowany makaron. Trzymaj na małym ogniu jeszcze 2-3 minuty. Ułóż pulpety na talerzach, zalej gorącym bulionem z makaronem. Udekoruj kolendrą.Źródło: Olivia