Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wietnam: Zupa pho"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4965
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13438
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7548
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4965
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13438
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7548
Składniki
Wymieszaj mięso z bułką tartą, czosnkiem, imbirem, kolendrą, skórką limonki i sosem sojowym. Oddzielaj porcje wielkości łyżki stołowej i rób z nich pulpety.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Ułóż pulpety na wyłożonej papierem półce piekarnika. Skrop je olejem i piecz 25 minut, obracając od czasu do czasu.
Przygotuj makaron zgodnie z instrukcją. Połącz bulion z wodą i zagotuj. Wrzuć do tego pokrojone dymki oraz ugotowany makaron. Trzymaj na małym ogniu jeszcze 2-3 minuty. Ułóż pulpety na talerzach, zalej gorącym bulionem z makaronem. Udekoruj kolendrą.Źródło: Olivia