Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i pożywna zupka z botwinką. Samo zdrowie!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Do gotującego się bulionu włożyć umyte i pokrojone ziemniaki, dodać też botwinkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać utarte na tarce z dużymi oczkami buraczki, chwilę dusić. Później dodać przetarte pomidory, ocet lub sok cytrynowy. Dusić wszystko ok. 20 min na małym ogniu do gotowości.
Gotową masę wyłożyć do garnka z bulionem, doprawić solą, pieprzem. Zagotować, posypać zieleniną. Podawać ze śmietaną. Można zupkę zrobić tez bez ziemniaków, jak kto lubi. Wtedy można posypać ją grzankami w charakterze dodatku. Smacznego