Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i pożywna zupka z botwinką. Samo zdrowie!
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 252
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 535
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 718
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1140
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 227
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6107
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 252
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 535
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 718
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1140
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 227
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6107
Składniki
Do gotującego się bulionu włożyć umyte i pokrojone ziemniaki, dodać też botwinkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać utarte na tarce z dużymi oczkami buraczki, chwilę dusić. Później dodać przetarte pomidory, ocet lub sok cytrynowy. Dusić wszystko ok. 20 min na małym ogniu do gotowości.
Gotową masę wyłożyć do garnka z bulionem, doprawić solą, pieprzem. Zagotować, posypać zieleniną. Podawać ze śmietaną. Można zupkę zrobić tez bez ziemniaków, jak kto lubi. Wtedy można posypać ją grzankami w charakterze dodatku. Smacznego