Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i pożywna zupka z botwinką. Samo zdrowie!
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24323
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 278
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 357
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24323
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 278
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 357
Składniki
Do gotującego się bulionu włożyć umyte i pokrojone ziemniaki, dodać też botwinkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać utarte na tarce z dużymi oczkami buraczki, chwilę dusić. Później dodać przetarte pomidory, ocet lub sok cytrynowy. Dusić wszystko ok. 20 min na małym ogniu do gotowości.
Gotową masę wyłożyć do garnka z bulionem, doprawić solą, pieprzem. Zagotować, posypać zieleniną. Podawać ze śmietaną. Można zupkę zrobić tez bez ziemniaków, jak kto lubi. Wtedy można posypać ją grzankami w charakterze dodatku. Smacznego