Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zabielana zupa ze świeżych ziół"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Świeże zioła opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Odetnij zgrubiałe łodyżki, resztę drobno posiekaj.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Na rozpuszczony tłuszcz wsyp mąkę. Mieszając, przygotuj jasną zasmażkę.
Dalej mieszając, stopniowo wlewaj do zasmażki bulion warzywny (może być z kostki). Dodaj posiekane zioła. Wsyp po sporej szczypcie soli i pieprzu (najlepiej białego). Gotuj na średnim ogniu 10 minut.
Po tym czasie wlej mleko i słodką śmietankę. Gotuj jeszcze chwilę razem. Zdejmij z ognia, dolej kwaśną śmietanę, dokładnie wymieszaj.
Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, odlej, utłucz. Osobno ugotuj na twardo jajka. Zupę rozlej do miseczek, włóż połówki jajek. Podawaj z ziemniakami.
czas ok. 40 min; porcja – 320 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety