Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas z kaszy gryczanej na żur.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2635
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 268
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9540
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1012
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2635
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 268
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9540
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1012
Składniki
Kaszę gryczaną zalej wodą przefiltrowaną lub źródlaną. Dosad kilka liści laurowych, kilka zaiaren ziela angielskiego, dwa lub trzy ząbki czosnku i pół łyżeczki soli. Słoik powinien być litrowy. Na zdjęciu dopiero zalane ziarna wodą.
Zakręć słoik i poczekaj 7 dni. Gotowy zakwas wygląda jak na załączonym zdjęciu, już powoli przestaje on fermentować. do zupy należy go zblendować razem z czosnkiem z zakwasu, usuwając uprzednio ziele angielskie i liście laurowe.