Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, niestety czasochłonne, ale naprawdę warto....
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1118
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5661
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8760
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18143
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1118
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5661
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8760
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18143
Składniki
Cienką zieloną fasolkę zblanszować ( do gotującej się wody włożyć pokrojoną na pół fasolkę i trzymać do momentu aż woda zacznie się znów gotować, wyjąć wtedy i zlać zimna wodą), odcedzić.
Podgrzać mleko w rondelku, dodać 2 łyżki roztopionego masła z 2ma łyżkami mąki, podgotować, dodać sos serowo-ziołowy, sól, pieprz do smaku. ½ kg fasolki zielonej, blanszowanej połączyć z podsmażonymi pieczarkami z cebulką i boczkiem oraz masą serowo-ziołową. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piekarnik podgrzać do 200 C, piec ok. 30 min, aż masa serowa się zarumieni. Przed podaniem posypać prażoną cebulką.