Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, niestety czasochłonne, ale naprawdę warto....
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8887
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21790
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 440
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8887
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21790
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 440
Składniki
Cienką zieloną fasolkę zblanszować ( do gotującej się wody włożyć pokrojoną na pół fasolkę i trzymać do momentu aż woda zacznie się znów gotować, wyjąć wtedy i zlać zimna wodą), odcedzić.
Podgrzać mleko w rondelku, dodać 2 łyżki roztopionego masła z 2ma łyżkami mąki, podgotować, dodać sos serowo-ziołowy, sól, pieprz do smaku. ½ kg fasolki zielonej, blanszowanej połączyć z podsmażonymi pieczarkami z cebulką i boczkiem oraz masą serowo-ziołową. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piekarnik podgrzać do 200 C, piec ok. 30 min, aż masa serowa się zarumieni. Przed podaniem posypać prażoną cebulką.