Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, niestety czasochłonne, ale naprawdę warto....
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 754
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 405
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15165
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1848
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 754
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 405
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15165
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1848
Składniki
Cienką zieloną fasolkę zblanszować ( do gotującej się wody włożyć pokrojoną na pół fasolkę i trzymać do momentu aż woda zacznie się znów gotować, wyjąć wtedy i zlać zimna wodą), odcedzić.
Podgrzać mleko w rondelku, dodać 2 łyżki roztopionego masła z 2ma łyżkami mąki, podgotować, dodać sos serowo-ziołowy, sól, pieprz do smaku. ½ kg fasolki zielonej, blanszowanej połączyć z podsmażonymi pieczarkami z cebulką i boczkiem oraz masą serowo-ziołową. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piekarnik podgrzać do 200 C, piec ok. 30 min, aż masa serowa się zarumieni. Przed podaniem posypać prażoną cebulką.