Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, niestety czasochłonne, ale naprawdę warto....
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3420
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3744
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 306
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 545
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3420
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3744
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 306
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 545
Składniki
Cienką zieloną fasolkę zblanszować ( do gotującej się wody włożyć pokrojoną na pół fasolkę i trzymać do momentu aż woda zacznie się znów gotować, wyjąć wtedy i zlać zimna wodą), odcedzić.
Podgrzać mleko w rondelku, dodać 2 łyżki roztopionego masła z 2ma łyżkami mąki, podgotować, dodać sos serowo-ziołowy, sól, pieprz do smaku. ½ kg fasolki zielonej, blanszowanej połączyć z podsmażonymi pieczarkami z cebulką i boczkiem oraz masą serowo-ziołową. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piekarnik podgrzać do 200 C, piec ok. 30 min, aż masa serowa się zarumieni. Przed podaniem posypać prażoną cebulką.