Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to zupa, która lubi mój maz. Jest pożywna, w sam raz na zimne dni.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 708
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 708
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Składniki
Obrana marchewkę i opłukaną soczewicę wrzucić do garnka. Ja gotuje w szybkowarze. Dodać oliwę i przyprawy, zalać 1.5 litra wody. Gotować do miękkości. Ostudzić i zmiksować. Doprawić według uznania. Krem mozna ewentualnie rozcieńczyć woda. Podawać na ciepło. Po wierzchu polać łyżeczka oliwy z oliwek oraz posypać kuminem. Smacznego!