Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zimna zupa rzodkiewkowa"
czas ok. 25 min; porcja – 250 kcal, cena 4,10 zł
Jajka wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na twardo (8-10 minut). Wyjmij, ostudź w zimnej wodzie, a następnie obierz ze skorupek i pokrój w plasterki.
Oczyść starannie pod bieżącą wodą rzodkiewki, odetnij korzonki i końcówki ogonków. Osuszone rzodkiewki zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach lub drobno poszatkuj.
Ogórek umyj, obierz ze skórki, pokrój w kosteczkę. Przygotowane warzywa włóż do miski. Dodaj oczyszczoną i drobno posiekaną dym- kę (wraz ze szczypiorkiem) oraz poszatkowane piórka koperku. Starannie wymieszaj.
zalej zimnym jogurtem, przemieszaj. Dopraw do smaku sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny, solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. Odstaw na godzinę do lodówki. Gotowy chłodnik rozlej do talerzy. Podawaj z jajkami.Źródło: Świat kobiety
Przepis dnia
Przepyszna alternatywa dla frytek ziemniaczanych. Ich smak was zaskoczy i nie...
Odsłon: 9042
Schab w zupach to bardzo smaczne, sycące, nie wymagajace specjalnych umiejetn...
Odsłon: 1790
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 758
Przepyszna! Dania grillowe powinny być przede wszystkim łatwe i błyskawiczne...
Odsłon: 234
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 186
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 758
Przepyszna! Dania grillowe powinny być przede wszystkim łatwe i błyskawiczne...
Odsłon: 234
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 186
Składniki
czas ok. 25 min; porcja – 250 kcal, cena 4,10 zł
Jajka wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na twardo (8-10 minut). Wyjmij, ostudź w zimnej wodzie, a następnie obierz ze skorupek i pokrój w plasterki.
Oczyść starannie pod bieżącą wodą rzodkiewki, odetnij korzonki i końcówki ogonków. Osuszone rzodkiewki zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach lub drobno poszatkuj.
Ogórek umyj, obierz ze skórki, pokrój w kosteczkę. Przygotowane warzywa włóż do miski. Dodaj oczyszczoną i drobno posiekaną dym- kę (wraz ze szczypiorkiem) oraz poszatkowane piórka koperku. Starannie wymieszaj.
zalej zimnym jogurtem, przemieszaj. Dopraw do smaku sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny, solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. Odstaw na godzinę do lodówki. Gotowy chłodnik rozlej do talerzy. Podawaj z jajkami.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana serkiem topionym i śmietaną
Zupy
Botwinka z białą fasolą
Zupy
Barszcz ze szczawiu z ziemniakami tłuczonymi
Zupy
Botwinka
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana serkiem topionym i śmietaną
Lubicie zupę ogórkową ? mam dla was dziś pyszną propozycję tej właśnie zupy a...
Odsłon: 50
Botwinka z białą fasolą
Trochę inna wersja botwinki , tym razem z białą fasolą , która może nam zastą...
Odsłon: 48