Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34115
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1295
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34115
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1295
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Składniki
Cebulę oraz czosnek obierz, grubo posiekaj. Brokuły oczyść, podziel na małe różyczki. Ziemniaki obierz, opłucz, potnij w kostkę. W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Dodaj brokuły oraz ziemniaki. Duś razem kilka chwil. Posyp cukrem. Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 15 minut.
Ugotowane do miękkości warzywa zdejmij z ognia. Wyjmij kilka różyczek brokułów do dekoracji. Pozostałe jarzyny zmiksuj razem z wywarem. Zupę wymieszaj ze śmietaną. Mocno podgrzej. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Można ją podać np. grzankami albo groszkiem ptysiowym.Źródło: Naj