Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa brokułowa"
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99097
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 318
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5109
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13749
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99097
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 318
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5109
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13749
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Składniki
Brokuł podziel na różyczki, łodygę pokrój na kawałki. Ziemniaki pokrój w kostkę, por w krążki, seler i pietruszkę zetrzyj na tarce.
Masło stop w rondlu, podduś brokuły, por, seler i pietruszkę. Zalej gorącym rosołem, dodaj ziemniaki i brokuły. Ugotuj do miękkości. Zmiksuj (jeśli zupa jest rzadka, zagęść ją serkiem topionym). Przypraw solą, cukrem i pieprzem.
Zupę rozlej do talerzy. Na środku ułóż łyżkę śmietany, na niej łososia i kawałek sera.Źródło: Chwila dla Ciebie