Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa brokułowa

Zupa brokułowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Zupa brokułowa"

Składniki

  • duży brokuł
  • 4-5 ziemniaków
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • mały por
  • 2 litry rosołu
  • 1-2 łyżki masła
  • 2/3 szklanki gęstej śmietany 22-proc
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • kilka plastrów wędzonego łososia
  • 15 dag sera z niebieską pleśnią
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa brokułowa

Przygotowanie

  1. Brokuł podziel na różyczki, łodygę pokrój na kawałki. Ziemniaki pokrój w kostkę, por w krążki, seler i pietruszkę zetrzyj na tarce.

  2. Masło stop w rondlu, podduś brokuły, por, seler i pietruszkę. Zalej gorącym rosołem, dodaj ziemniaki i brokuły. Ugotuj do miękkości. Zmiksuj (jeśli zupa jest rzadka, zagęść ją serkiem topionym). Przypraw solą, cukrem i pieprzem.

  3. Zupę rozlej do talerzy. Na środku ułóż łyżkę śmietany, na niej łososia i kawałek sera.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń