Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 78
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 150
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 67
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 78
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 150
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 67
Składniki
Marchewki myjemy, obieramy i kroimy w większe kawałki (na pół) , cebulę obieramy i kroimy na pół, ewentualnie w ćwiartki i razem z umytą porcją rosołową zalewamy w garnku wodą i zagotowujemy. Gotujemy, aż marchew będzie miękka.
Odcedzamy wywar z mięsa i warzyw, tak by mieć sam płyn.
Brokuły myjemy, odcinamy różyczki (drobno), i wrzucamy do wywaru razem z marchewką. Gotujemy aż brokuły będą miękkie.
Zupę można zmiksować (ew. przetrzeć) ale nie trzeba. Zależy czy chcemy zupę-krem czy zwykłą. Następnie solimy i pieprzymy do smaku oraz zabielamy śmietaną.