Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa brzoskwiniowo-cytrynowa"
Jest to doskonałe ciasto na miłe popołudnie. Nie zrażajcie się nieco kwaskowy...
Odsłon: 3043
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 166
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 58
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 166
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 58
Składniki
Mirabelki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Połowę brzoskwiń i całą zalewę przełóż do garnka. Zmiksuj blenderem, zalej sokiem pomarańczowym, winem i dwiema szklankami wody, zagotuj. Pozostałe brzoskwinie pokrój w plastry. Cytryny sparz, pokrój w plastry, dodaj do zupy. Dołóż mirabelki, anyż i cynamon. Gotuj na malutkim ogniu przez 15 minut.
Budyń rozprowadź w odrobinie wody, dodaj do zupy. Gotuj na bardzo małym ogniu, aż zgęstnieje. Przed podaniem dopraw ewentualnie pieprzem i miodem. Zupę możesz podawać z drobnym makaronem i ze śmietaną.
Czas: około 45 minut.Źródło: Dobry Tydzień
Przepisy Zupy
Zupy
Polski rosół? Zupa Polski a’la Ramen
Zupy
Perły Japońskie - "Perles du Japon"
Zupy
Flaczki z boczniaków
Zupy
Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Polski rosół? Zupa Polski a’la Ramen
Przepis na Polski a'la Ramen, zupa która ma w sobie drugie danie :)
Odsłon: 43
Perły Japońskie - "Perles du Japon"
W dniu dzisiejszym oprócz wyczerpującej acz przyjemnej pracy w wiosnennym i k...
Odsłon: 38