Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa brzoskwiniowo-cytrynowa"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4867
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418908
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4867
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418908
Składniki
Mirabelki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Połowę brzoskwiń i całą zalewę przełóż do garnka. Zmiksuj blenderem, zalej sokiem pomarańczowym, winem i dwiema szklankami wody, zagotuj. Pozostałe brzoskwinie pokrój w plastry. Cytryny sparz, pokrój w plastry, dodaj do zupy. Dołóż mirabelki, anyż i cynamon. Gotuj na malutkim ogniu przez 15 minut.
Budyń rozprowadź w odrobinie wody, dodaj do zupy. Gotuj na bardzo małym ogniu, aż zgęstnieje. Przed podaniem dopraw ewentualnie pieprzem i miodem. Zupę możesz podawać z drobnym makaronem i ze śmietaną.
Czas: około 45 minut.Źródło: Dobry Tydzień