Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa brzoskwiniowo-cytrynowa"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Mirabelki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Połowę brzoskwiń i całą zalewę przełóż do garnka. Zmiksuj blenderem, zalej sokiem pomarańczowym, winem i dwiema szklankami wody, zagotuj. Pozostałe brzoskwinie pokrój w plastry. Cytryny sparz, pokrój w plastry, dodaj do zupy. Dołóż mirabelki, anyż i cynamon. Gotuj na malutkim ogniu przez 15 minut.
Budyń rozprowadź w odrobinie wody, dodaj do zupy. Gotuj na bardzo małym ogniu, aż zgęstnieje. Przed podaniem dopraw ewentualnie pieprzem i miodem. Zupę możesz podawać z drobnym makaronem i ze śmietaną.
Czas: około 45 minut.Źródło: Dobry Tydzień