Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa cebulowa"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1585
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1349
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1402
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1366
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1585
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1349
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1402
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1366
Składniki
ok. 60 minut
W garnku stopić masło. Dodać pokrojoną w plasterki cebulę i dusić ok. 15 minut (nie może zbyt się zrumienić). Potem oprószyć cebulę mąką, krótko zasmażyć. Wlać bulion i wino.
Poczekać, aż całość zawrze. Przyprawić solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień, gotować pod przykryciem 15 minut. Bagietkę pokroić na kromki i zrumienić na patelni bez tłuszczu. Żółty ser drobno zetrzeć.
Zupę rozlać do żaroodpornych kokilek. Włożyć po kromce bagietki, posypać serem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225°C. Zapiekać 5-7 minut.Źródło: Życie na gorąco