Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, pożywne, szybkie i smaczne
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15132
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15132
Składniki
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Zalać wodą. .Gotować. ok.3.min. .Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki.Dodać kostkę bulionową. Gdy ziemniaki będą prawie ugotowane, zrobić lane ciasto (jajko +woda). Wlewać ciasto do gotującej zupy (jednocześnie mieszając-będą cienkie i długie). Dodać posiekany czosnek. Przyprawić pieprzem, solą lub vegetą .
Jeśli mamy trochę mięsa z rosołu (i trochę rosołu ale niekoniecznie)) to dodając do zupy otrzymamy potrawę dwa w jednym.