Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Treściwa i sycąca zupa z warzywami i dodatkiem kiełbasy. Zupa cygańska jest prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna. Jeśli nie masz pomidorów możesz dodać o jedną łyżkę więcej koncentratu.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 970
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4588
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1235
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 970
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4588
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1235
Składniki
Warzywa umyj, osusz i pokrój w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę. Jako pierwszą zeszklij cebulę, następnie dodaj ziemniaki i papryki, a na samym końcu pomidory. Po kilku minutach dorzuć pokrojoną na mniejsze kawałki kiełbasę. Całość zalej wywarem, wrzuć liście laurowe.
Gotuj na niewielkim ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku. Gotuj jeszcze przez kilka minut.
Zupę podawaj udekorowaną listkami bazylii.