Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Treściwa i sycąca zupa z warzywami i dodatkiem kiełbasy. Zupa cygańska jest prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna. Jeśli nie masz pomidorów możesz dodać o jedną łyżkę więcej koncentratu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2325
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4422
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1384
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 350
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2325
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4422
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1384
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 350
Składniki
Warzywa umyj, osusz i pokrój w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę. Jako pierwszą zeszklij cebulę, następnie dodaj ziemniaki i papryki, a na samym końcu pomidory. Po kilku minutach dorzuć pokrojoną na mniejsze kawałki kiełbasę. Całość zalej wywarem, wrzuć liście laurowe.
Gotuj na niewielkim ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku. Gotuj jeszcze przez kilka minut.
Zupę podawaj udekorowaną listkami bazylii.