Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Treściwa i sycąca zupa z warzywami i dodatkiem kiełbasy. Zupa cygańska jest prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna. Jeśli nie masz pomidorów możesz dodać o jedną łyżkę więcej koncentratu.
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 174
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 358
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 174
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 358
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10879
Składniki
Warzywa umyj, osusz i pokrój w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę. Jako pierwszą zeszklij cebulę, następnie dodaj ziemniaki i papryki, a na samym końcu pomidory. Po kilku minutach dorzuć pokrojoną na mniejsze kawałki kiełbasę. Całość zalej wywarem, wrzuć liście laurowe.
Gotuj na niewielkim ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku. Gotuj jeszcze przez kilka minut.
Zupę podawaj udekorowaną listkami bazylii.