Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Treściwa i sycąca zupa z warzywami i dodatkiem kiełbasy. Zupa cygańska jest prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna. Jeśli nie masz pomidorów możesz dodać o jedną łyżkę więcej koncentratu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3749
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2103
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5546
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5557
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3749
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2103
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5546
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5557
Składniki
Warzywa umyj, osusz i pokrój w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę. Jako pierwszą zeszklij cebulę, następnie dodaj ziemniaki i papryki, a na samym końcu pomidory. Po kilku minutach dorzuć pokrojoną na mniejsze kawałki kiełbasę. Całość zalej wywarem, wrzuć liście laurowe.
Gotuj na niewielkim ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku. Gotuj jeszcze przez kilka minut.
Zupę podawaj udekorowaną listkami bazylii.