Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Treściwa i sycąca zupa z warzywami i dodatkiem kiełbasy. Zupa cygańska jest prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna. Jeśli nie masz pomidorów możesz dodać o jedną łyżkę więcej koncentratu.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1346
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1811
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 288
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 607
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1346
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1811
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 288
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 607
Składniki
Warzywa umyj, osusz i pokrój w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę. Jako pierwszą zeszklij cebulę, następnie dodaj ziemniaki i papryki, a na samym końcu pomidory. Po kilku minutach dorzuć pokrojoną na mniejsze kawałki kiełbasę. Całość zalej wywarem, wrzuć liście laurowe.
Gotuj na niewielkim ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku. Gotuj jeszcze przez kilka minut.
Zupę podawaj udekorowaną listkami bazylii.