Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa dyniowa z szałwią"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1252
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 183
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 479
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 75
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1252
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 183
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 479
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 75
Składniki
Dynię oczyść. Miąższ odetnij od skórki i pokrój go w kostkę. Ziemniaki oraz marchewki obierz, potnij na kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Oprósz ją cukrem. Smaż dalej, aż cukier się skarmelizuje.
Dołóż resztę warzyw. Smaż je 5 minut. Potem oprósz solą, pieprzem i odrobiną szałwii. Zalej bulionem. Gotuj 20 minut. Następnie zmiksuj na gładko, ew. ponownie przypraw i wymieszaj z 10 dag śmietany.
Gotową zupę rozlej do talerzy. Udekoruj kleksami z pozostałej śmietany i ew. listkami świeżej szałwii. Posyp pestkami dyni (wcześniej możesz je uprażyć).Źródło: Naj