Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa dyniowa z szałwią"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Składniki
Dynię oczyść. Miąższ odetnij od skórki i pokrój go w kostkę. Ziemniaki oraz marchewki obierz, potnij na kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Oprósz ją cukrem. Smaż dalej, aż cukier się skarmelizuje.
Dołóż resztę warzyw. Smaż je 5 minut. Potem oprósz solą, pieprzem i odrobiną szałwii. Zalej bulionem. Gotuj 20 minut. Następnie zmiksuj na gładko, ew. ponownie przypraw i wymieszaj z 10 dag śmietany.
Gotową zupę rozlej do talerzy. Udekoruj kleksami z pozostałej śmietany i ew. listkami świeżej szałwii. Posyp pestkami dyni (wcześniej możesz je uprażyć).Źródło: Naj