Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa dyniowa z szałwią"
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 894
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1084
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 265
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2819
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 894
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1084
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 265
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2819
Składniki
Dynię oczyść. Miąższ odetnij od skórki i pokrój go w kostkę. Ziemniaki oraz marchewki obierz, potnij na kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Oprósz ją cukrem. Smaż dalej, aż cukier się skarmelizuje.
Dołóż resztę warzyw. Smaż je 5 minut. Potem oprósz solą, pieprzem i odrobiną szałwii. Zalej bulionem. Gotuj 20 minut. Następnie zmiksuj na gładko, ew. ponownie przypraw i wymieszaj z 10 dag śmietany.
Gotową zupę rozlej do talerzy. Udekoruj kleksami z pozostałej śmietany i ew. listkami świeżej szałwii. Posyp pestkami dyni (wcześniej możesz je uprażyć).Źródło: Naj