Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas jesienny ma do siebie zupę z dyni. Uwielbiam taką odmianę menu. Podaję tę zupę w formie zupy krem. Można ją jeść z dodatkiem pieczywa czosnkowego, świetnie smakuje w takim towarzystwie!
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 359
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 778
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 125
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 294
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 359
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 778
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 125
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 294
Składniki
Dynię, ziemniaka, marchew,cebulę, pietruszkę i selera obrałam i pokroiłam w kostkę. Paprykę również obrałam ze skórki i dodałam do pozostałych warzyw. Zalałam bulionem i uzupełniłam wodą ok 1 cm ponad warzywa. Gotowałam do miękkości. W trakcie gotowania dodałam posiekany czosnek, posoliłam odrobinę oraz dodałam masło. Zblendowałam kiedy warzywa były ugotowane. Dolałam śmietanę i przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Nalewałam do talerzy i oprószyłam natką pietruszki.
Notatki: * miałam bulion drobiowy, może być również z innego rodzaju mięsa bądź warzywny, będzie smaczna zupa również na samym maśle. * świetnie komponują smakowo z tą zupą białe warzywa (pietruszka, seler) * nie ma potrzeby obierać papryki ze skórki * wyszło mi z tej porcji 3,5 l zupy