Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa fasolowa z papryczką chili"
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 117
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 909
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5493
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 66
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 117
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 909
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5493
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 66
Składniki
Obie fasole mocz w zimnej wodzie przez całą noc. Ziemniaki, marchewki, por, pietruszki i seler obierz, umyj i drobno pokrój. Zalej wodą i wrzuć listek laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Wlej bulion i całość zagotuj.
Następnie dodaj domowy przecier z pomidorów i łyżkę koncentratu pomidorowego. Zmiksuj. Wsyp odcedzoną białą i czerwoną fasolę. Do zupy wlej śmietanę wymieszaną z odrobiną soli i sok z cytryny. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez 15 minut. Zupę rozlej do miseczek, udekoruj pokrojoną w plasterki papryczką chili.Źródło: Na żywo