Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa groszkowa z cukinią"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 862
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3184
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 862
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3184
Składniki
Cukinię oczyść, ziem niaki obierz. Warzywa umyj, pokrój w kostkę. Groszek przebierz. Cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj ziemniaki i cukinię. Krótko podsmaż. Wsyp groszek. Zalej bulionem. Gotuj ok. 15 minut.
W tym czasie szynkę potnij w cienkie paseczki. Płatki migdałowe lekko zrumień na suchej patelni, zdejmij, odłóż do wystudzenia. Wyjmij trochę groszku do dekoracji, resztę warzyw wraz z wywarem zmiksuj.
Zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozlej do miseczek. Na wierzchu każdej porcji zrób małe kleksy z maślanki. Posyp szynką, płatkami i listkami mięty. Udekoruj paseczkami skórki cytrynowej.Źródło: Tina