Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy zbierać grzyby, dlatego też suszonych czy w słoikach u nas w domu nie brakuje. Wiadomo zależy też to od tego czy te grzyby w lesie są...ale to już inna historia :) Tę zupę zrobiłam z zeszłorocznych zapasów suszonych grzybów.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Suszone grzyby namoczyłam i opłukałam po tym jak zwiększyły swoją objętość. Pokroiłam na drobniejsze kawałki. Dodałam grzyby do bulionu i gotowałam ok. 20 minut. Dodałam ziele i liść oraz pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę a następnie ziemniaki. Posoliłam. W połowie gotowania dodałam makaron.
Kiedy wszystkie składniki były ugotowane wyłączyłam ogień pod garnkiem i dodałam śmietankę. Przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Po ok. 15 minutach kiedy zupa przeszła smakiem nalewałam do talerzy. Posypywałam natką pietruszki.
Notatki: * miałam bulion z gotowania golonki, jak dla mnie bomba gotować na takim wywarze, bardzo smaczne!