Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy zbierać grzyby, dlatego też suszonych czy w słoikach u nas w domu nie brakuje. Wiadomo zależy też to od tego czy te grzyby w lesie są...ale to już inna historia :) Tę zupę zrobiłam z zeszłorocznych zapasów suszonych grzybów.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36026
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1319
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1800
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36026
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1319
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1800
Składniki
Suszone grzyby namoczyłam i opłukałam po tym jak zwiększyły swoją objętość. Pokroiłam na drobniejsze kawałki. Dodałam grzyby do bulionu i gotowałam ok. 20 minut. Dodałam ziele i liść oraz pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę a następnie ziemniaki. Posoliłam. W połowie gotowania dodałam makaron.
Kiedy wszystkie składniki były ugotowane wyłączyłam ogień pod garnkiem i dodałam śmietankę. Przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Po ok. 15 minutach kiedy zupa przeszła smakiem nalewałam do talerzy. Posypywałam natką pietruszki.
Notatki: * miałam bulion z gotowania golonki, jak dla mnie bomba gotować na takim wywarze, bardzo smaczne!