Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo aromatyczna i rozgrzewajaca na zimowe dni;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10698
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6160
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13053
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4799
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10698
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6160
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13053
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4799
Składniki
skrzydelka myjemy wkladamy do zimnej wody i czekamy az woda zacznie wrzec. wtedy zbieramy szum i wrzucamy starte na grubych oczkach warzywa(oprocz cebuli ktora smazymy na czarno na palniku od gazu) ,obrane ziemniaki kroimy w kostke i wrzucamy do zupy.
grzyby moczymy w wodzie jakis czas nastepnie odsaczamy i wrzucamy do zupy,wlewamy rowniez wywar uzyskany z moczenia grzybow. dodajemu listek,ziele i kostke rosolowa. Nastepnie gotujemy jeszce chwile az warzywa beda miekkie i zaprawiamy smietana z maka( aby sie nie zwazyla smietane nalezy odrobinke posolic). dodajemy do smaku kucharek,sol i pieprz dodajemy suszony koperek. zagotowac i smaczego;)
zupa jest rownie dobra gdy ugoyujemy ja na kostce wieprzowej;) mozna dodac suszona natke pietruszki;) zycze smacznego;)