Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 949
Dodano: 08.01.2010
Odsłon: 69889
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
skrzydelka myjemy wkladamy do zimnej wody i czekamy az woda zacznie wrzec. wtedy zbieramy szum i wrzucamy starte na grubych oczkach warzywa(oprocz cebuli ktora smazymy na czarno na palniku od gazu) ,obrane ziemniaki kroimy w kostke i wrzucamy do zupy.
grzyby moczymy w wodzie jakis czas nastepnie odsaczamy i wrzucamy do zupy,wlewamy rowniez wywar uzyskany z moczenia grzybow. dodajemu listek,ziele i kostke rosolowa. Nastepnie gotujemy jeszce chwile az warzywa beda miekkie i zaprawiamy smietana z maka( aby sie nie zwazyla smietane nalezy odrobinke posolic). dodajemy do smaku kucharek,sol i pieprz dodajemy suszony koperek. zagotowac i smaczego;)
zupa jest rownie dobra gdy ugoyujemy ja na kostce wieprzowej;) mozna dodac suszona natke pietruszki;) zycze smacznego;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Octavia24 01 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Zupka baaardzo pyszna. Pierwszy raz wypróbowałam ją na Wigilię i wszystkim bardzo smakowała :)) Polecam jak najbardziej :))) jest rewelacyjna!!!!!!!!!!6 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 października 2011Zgłoś do usunięcia
To strasznie dziwna wersja zupy grzybowej, nigdy bym się nie skusił aby wypróbować ten przepis, wydaje się okropny.8 Kto głosował? | Odpowiedz