Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, która kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem. Mocy aromat grzybków suszonych- to uwielbiam.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 49
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1522
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 301
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3292
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 645
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 49
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1522
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 301
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3292
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 645
Składniki
Grzyby przekładamy do miseczki i zalewamy letnią wodą. Odstawiamy na kilka godzin. Następnie przekładamy je do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Gdy będą miękkie wyjmujemy je z wody i kroimy drobniutko, wkładamy je z powrotem do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki i pietruszkę. Następnie wrzucamy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy.
Gotujemy do miękkości, następnie przygotowujemy zasmażkę z mąki i masła, dodajemy do zupy. Zaprawiamy ją dodatkowo śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.