Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 135
Dodano: 06.01.2012
Odsłon: 36976
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Grzyby przekładamy do miseczki i zalewamy letnią wodą. Odstawiamy na kilka godzin. Następnie przekładamy je do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Gdy będą miękkie wyjmujemy je z wody i kroimy drobniutko, wkładamy je z powrotem do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki i pietruszkę. Następnie wrzucamy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy.
Gotujemy do miękkości, następnie przygotowujemy zasmażkę z mąki i masła, dodajemy do zupy. Zaprawiamy ją dodatkowo śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 18 października 2013Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy przepis na smaczną zupę!2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 07 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy przepis , muszę go wypróbować -dodaję do swoich ulubionych . Gratuluję pomysłu.3 Kto głosował? | Odpowiedz