Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, która kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem. Mocy aromat grzybków suszonych- to uwielbiam.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 783
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8117
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13006
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 349
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 120
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2220
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 783
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8117
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13006
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 349
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 120
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2220
Składniki
Grzyby przekładamy do miseczki i zalewamy letnią wodą. Odstawiamy na kilka godzin. Następnie przekładamy je do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Gdy będą miękkie wyjmujemy je z wody i kroimy drobniutko, wkładamy je z powrotem do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki i pietruszkę. Następnie wrzucamy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy.
Gotujemy do miękkości, następnie przygotowujemy zasmażkę z mąki i masła, dodajemy do zupy. Zaprawiamy ją dodatkowo śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.