Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ZUPA WIGILIJNA ZE ŚRODKOWEJ POLSKI NA ZAKWASIE ZASTOMPIONO ŻUREM ŚLĄSKIM
2 garnki, w jednym zupa w drugim ziemniaki patelnia, deska do krojenia łyżka do mieszania, nóż do krojenia cebuli obierania ziemniaków.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1949
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2617
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1949
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2617
Składniki
Zagotować grzyby suszone w 2 l wody do mękkości wymieszać żurek z mąką zagotować razem z grzybami, doprawić jarzynką solą i pieprzem do smaku. Na rozgrzany olej słonecznikowy pokrojoną w drobną kostkę cebulę usmażyć na złotobrązowy kolor okrasić zupę osobno ugotować całe średniej wielkości ziemniaki okrasić. Można podawać na jednym głębokim talerzu lub osobno życzę smacznego