Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ZUPA WIGILIJNA ZE ŚRODKOWEJ POLSKI NA ZAKWASIE ZASTOMPIONO ŻUREM ŚLĄSKIM
2 garnki, w jednym zupa w drugim ziemniaki patelnia, deska do krojenia łyżka do mieszania, nóż do krojenia cebuli obierania ziemniaków.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 864
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 864
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Zagotować grzyby suszone w 2 l wody do mękkości wymieszać żurek z mąką zagotować razem z grzybami, doprawić jarzynką solą i pieprzem do smaku. Na rozgrzany olej słonecznikowy pokrojoną w drobną kostkę cebulę usmażyć na złotobrązowy kolor okrasić zupę osobno ugotować całe średniej wielkości ziemniaki okrasić. Można podawać na jednym głębokim talerzu lub osobno życzę smacznego