Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa gulaszowa"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9566
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 197
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9566
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 197
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20834
Składniki
Mięso umyj, pokrój, dopraw solą, pieprzem i podsmaż na oleju. Po chwili zeszklij posiekaną cebulę i całość przełóż do garnka. Zalej wodą.
Dodaj pokrojoną w plastry marchew i wszystkie przyprawy. Duś pod przykryciem, aż mięso zrobi się całkiem miękkie.
Papryki potnij w kostkę i upiecz w piekarniku. Dodaj do zupy razem z pokrojonymi ziemniakami i pomidorami.
Na koniec wymieszaj gulasz z koncentratem i zagęść mąką.
<strong>Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Super TV