Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,bardzo aromatyczna i rozgrzewająca zupa:) idealna na zimowe dni:)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 786
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1922
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 786
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1922
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Składniki
Na rozgrzany w garnku olej wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa,podsmażamy,solimy,a następnie dusimy pod przykryciem ok 10 minut.Imbir scieramy na tarce z grubymi oczkami i dodajemy do warzyw.Dusimy następne 10 minut,po czym zalewamy wodą do momentu przykrycia warzyw i dodajemy wcześniej namoczoną soczewicę(soczewica musi moczyć się przynajmniej dwie godziny przed przygotowaniem zupy).
Gotujemy ok 30 minut na wolnym ogniu,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Opcjonalnie można dodać natkę pietruszki,wybornie pasuje do imbiru:)Wodę można zastąpić ulubionym bulionem.