Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,bardzo aromatyczna i rozgrzewająca zupa:) idealna na zimowe dni:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1765
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1541
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1506
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1848
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1765
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1541
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1506
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1848
Składniki
Na rozgrzany w garnku olej wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa,podsmażamy,solimy,a następnie dusimy pod przykryciem ok 10 minut.Imbir scieramy na tarce z grubymi oczkami i dodajemy do warzyw.Dusimy następne 10 minut,po czym zalewamy wodą do momentu przykrycia warzyw i dodajemy wcześniej namoczoną soczewicę(soczewica musi moczyć się przynajmniej dwie godziny przed przygotowaniem zupy).
Gotujemy ok 30 minut na wolnym ogniu,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Opcjonalnie można dodać natkę pietruszki,wybornie pasuje do imbiru:)Wodę można zastąpić ulubionym bulionem.