Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,bardzo aromatyczna i rozgrzewająca zupa:) idealna na zimowe dni:)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5757
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 8328
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 269
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5757
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 8328
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 269
Składniki
Na rozgrzany w garnku olej wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa,podsmażamy,solimy,a następnie dusimy pod przykryciem ok 10 minut.Imbir scieramy na tarce z grubymi oczkami i dodajemy do warzyw.Dusimy następne 10 minut,po czym zalewamy wodą do momentu przykrycia warzyw i dodajemy wcześniej namoczoną soczewicę(soczewica musi moczyć się przynajmniej dwie godziny przed przygotowaniem zupy).
Gotujemy ok 30 minut na wolnym ogniu,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Opcjonalnie można dodać natkę pietruszki,wybornie pasuje do imbiru:)Wodę można zastąpić ulubionym bulionem.