Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa jagnięca z cebulą"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1311
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1302
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 236
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1311
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1302
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 236
Składniki
Mięso umyj dokładnie, osusz, pokrój w dużą kostkę. Obierz i opłucz ziemniaki. Pokrój je na małe kawałki. Poszatkuj obrane cebule. Boczek pokrój w kosteczkę.
W rondlu lub garnku o grubym dnie umieść boczek. Smaż, aż zacznie wytapiać się tłuszcz. Wrzuć jagnięcinę. Oprósz ją solą oraz pieprzem. Smaż, mieszając, do zrumienienia. Dodaj cebulę, posiekaną papryczkę i ziemniaki. Smaż, mieszając, ok. 15 min. Wlej 1,5 l wody.
Dodaj liść laurowy. Gotuj całość na średnim ogniu pod przykryciem 60-70 minut. Zapraw 1-2 łyżkami koncentratu pomidorowego. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp obficie kolendrą i koperkiem.
porcji, czas ok. 100 min; porcja – 450 kcal, cena 2,80 zł.Źródło: Świat kobiety