Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa jagnięca z cebulą"
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 36
Ten zakwas Cię zachwyci, zakwas który nie pleśnieje i jest przepyszny. Polecam
Odsłon: 21
To jedne z moich najbardziej lubianych ciasteczek pieczonych w okresie świąt....
Odsłon: 36
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do te...
Odsłon: 91
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 225
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 36
Ten zakwas Cię zachwyci, zakwas który nie pleśnieje i jest przepyszny. Polecam
Odsłon: 21
To jedne z moich najbardziej lubianych ciasteczek pieczonych w okresie świąt....
Odsłon: 36
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do te...
Odsłon: 91
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 225
Składniki
Mięso umyj dokładnie, osusz, pokrój w dużą kostkę. Obierz i opłucz ziemniaki. Pokrój je na małe kawałki. Poszatkuj obrane cebule. Boczek pokrój w kosteczkę.
W rondlu lub garnku o grubym dnie umieść boczek. Smaż, aż zacznie wytapiać się tłuszcz. Wrzuć jagnięcinę. Oprósz ją solą oraz pieprzem. Smaż, mieszając, do zrumienienia. Dodaj cebulę, posiekaną papryczkę i ziemniaki. Smaż, mieszając, ok. 15 min. Wlej 1,5 l wody.
Dodaj liść laurowy. Gotuj całość na średnim ogniu pod przykryciem 60-70 minut. Zapraw 1-2 łyżkami koncentratu pomidorowego. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp obficie kolendrą i koperkiem.
porcji, czas ok. 100 min; porcja – 450 kcal, cena 2,80 zł.Źródło: Świat kobiety