Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa jagnięca z cebulą"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 836
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12699
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 836
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12699
Składniki
Mięso umyj dokładnie, osusz, pokrój w dużą kostkę. Obierz i opłucz ziemniaki. Pokrój je na małe kawałki. Poszatkuj obrane cebule. Boczek pokrój w kosteczkę.
W rondlu lub garnku o grubym dnie umieść boczek. Smaż, aż zacznie wytapiać się tłuszcz. Wrzuć jagnięcinę. Oprósz ją solą oraz pieprzem. Smaż, mieszając, do zrumienienia. Dodaj cebulę, posiekaną papryczkę i ziemniaki. Smaż, mieszając, ok. 15 min. Wlej 1,5 l wody.
Dodaj liść laurowy. Gotuj całość na średnim ogniu pod przykryciem 60-70 minut. Zapraw 1-2 łyżkami koncentratu pomidorowego. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp obficie kolendrą i koperkiem.
porcji, czas ok. 100 min; porcja – 450 kcal, cena 2,80 zł.Źródło: Świat kobiety