Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa jarzynowa"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
W garnku zagotuj wodę. Wrzuć udko. Dodaj liście i ziele oraz pokrojoną włoszczyznę.
Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na maśle. Dorzuć poszatkowaną kapustę. Duś wszystko 10 minut. Dopraw.
Wrzuć kapustę do zupy. Dodaj pokrojone w dużą kostkę ziemniaki. Brokuł podziel na różyczki i dodaj do zupy. Gotuj, aż warzywa zmiękną. Udekoruj natką.Źródło: Takie jest życie