Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 234
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1238
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13366
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 234
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1238
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13366
Składniki
Porcje rosołowe oczyść i wrzuć do garnka z osoloną wodą. Zagotuj.
Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój i dodaj do wrzątku. Gdy jarzyny będą wystarczająco miękkie, wyjmij mięso i por. Dodaj pieprz, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego.
Kapustę umyj i drobno poszatkuj. Cały pęczek koperku posiekaj, a papryczkę pokrój w cienkie paseczki (pestki wyrzuć).
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Gotuj około 10 minut.
Na koniec dodaj koperek i papryczkę. Dobrze zamieszaj i rozlej na talerze.Źródło: Telemax