Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 12

Wypróbowany przepis na "Zupa jarzynowa"

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 2 porcje rosołowe z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 por
  • 1/2 selera
  • 1 ostra papryczka
  • 1 pęczek kopru
  • 5 ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa jarzynowa

Przygotowanie

  1. Porcje rosołowe oczyść i wrzuć do garnka z osoloną wodą. Zagotuj.

  2. Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój i dodaj do wrzątku. Gdy jarzyny będą wystarczająco miękkie, wyjmij mięso i por. Dodaj pieprz, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego.

  3. Kapustę umyj i drobno poszatkuj. Cały pęczek koperku posiekaj, a papryczkę pokrój w cienkie paseczki (pestki wyrzuć).

  4. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Gotuj około 10 minut.

  5. Na koniec dodaj koperek i papryczkę. Dobrze zamieszaj i rozlej na talerze.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń