Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35929
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1283
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35929
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1283
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
        
        Składniki
Porcje rosołowe oczyść i wrzuć do garnka z osoloną wodą. Zagotuj.
Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój i dodaj do wrzątku. Gdy jarzyny będą wystarczająco miękkie, wyjmij mięso i por. Dodaj pieprz, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego.
Kapustę umyj i drobno poszatkuj. Cały pęczek koperku posiekaj, a papryczkę pokrój w cienkie paseczki (pestki wyrzuć).
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Gotuj około 10 minut.
Na koniec dodaj koperek i papryczkę. Dobrze zamieszaj i rozlej na talerze.Źródło: Telemax