Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa kapuściana"
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 9
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 169
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 87
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 9
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 169
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 87
Składniki
Boczek pokrój w plastry, kapustę poszatkuj na drobne paski. W garnku rozgrzej masło i olej. Podsmaż boczek, dodaj posiekaną kapustę. Podsmażaj chwilę, zalej szklanką wody. Duś bez przykrycia do momentu, aż kapusta zmięknie.
Dodaj obraną włoszczyznę, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, liście laurowe i ziela angielskie. Zalej 1,5 l wody, gotuj na małym ogniu pod pokrywką, aż ugotują się ziemniaki.
Z zupy wyjmij włoszczyznę, pokrój w kostkę marchew, włóż ją ponownie do zupy. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, przypraw pieprzem i solą, gotuj jeszcze 10 minut. Na talerzu ułóż po plastrze boczku, zalej zupą. Podawaj z grzankami z żółtym serem.
CZAS: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień