Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie lubię kminku!! Zupa kminkowa to cos zupełnie innego.Szybko.Tanio.Smacznie.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7974
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 263
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 97
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2155
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7974
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 263
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 97
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2155
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Składniki
W czajniku gotujemy wodę.W międzyczasie na patelni rozpuszczamy pasłoi do zimnego jeszcze masełka dodajemy kminek,smażymay na wolnym ogniu prawie do koloru czarnego. Będzie lekka zadyma w domu ale watro.W tym czasie woda juz sie zagotowała więc można przelać ją do garnka,dodać vegetę,pieprz,cukier,przelać zawartość patelni do garnaka(kminek z masłem).zagotować chwilke dodać śmietanę.Przecedzić.Podawać w w talerzu z kleksem ubitej śmietany i listkiem pietryszki.W miseczce obok groszek ptysiowy lub grzanki.Smacznego. Ja tę zupę robię 5 min do momentu podania na stół.