Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 19
Dodano: 08.09.2008
Odsłon: 908
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
W czajniku gotujemy wodę.W międzyczasie na patelni rozpuszczamy pasłoi do zimnego jeszcze masełka dodajemy kminek,smażymay na wolnym ogniu prawie do koloru czarnego. Będzie lekka zadyma w domu ale watro.W tym czasie woda juz sie zagotowała więc można przelać ją do garnka,dodać vegetę,pieprz,cukier,przelać zawartość patelni do garnaka(kminek z masłem).zagotować chwilke dodać śmietanę.Przecedzić.Podawać w w talerzu z kleksem ubitej śmietany i listkiem pietryszki.W miseczce obok groszek ptysiowy lub grzanki.Smacznego. Ja tę zupę robię 5 min do momentu podania na stół.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)