Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie lubię kminku!! Zupa kminkowa to cos zupełnie innego.Szybko.Tanio.Smacznie.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 128
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31291
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 128
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31291
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
W czajniku gotujemy wodę.W międzyczasie na patelni rozpuszczamy pasłoi do zimnego jeszcze masełka dodajemy kminek,smażymay na wolnym ogniu prawie do koloru czarnego. Będzie lekka zadyma w domu ale watro.W tym czasie woda juz sie zagotowała więc można przelać ją do garnka,dodać vegetę,pieprz,cukier,przelać zawartość patelni do garnaka(kminek z masłem).zagotować chwilke dodać śmietanę.Przecedzić.Podawać w w talerzu z kleksem ubitej śmietany i listkiem pietryszki.W miseczce obok groszek ptysiowy lub grzanki.Smacznego. Ja tę zupę robię 5 min do momentu podania na stół.