Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku i pozywna zupka.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1638
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1638
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Składniki
Marchew, jablko i cebule obrac i pokroic w kostke. Rozgrzac oliwe w garnku i dodac do niej pokrojone warzywa wraz z przyprawa curry, smazyc kilka minut caly czas mieszajac.
Nastepnie dodac piers z kurczaka w calosci i zalac goracym bulionem. Wlac mleko kokosowe, dodac chilli, kolendre, kurkume oraz ryz (mozna ryz ugotowac oddzielnie i na koncu dodac go do zupy). Zamieszac i gotowac pod przykryciem ok. 25 minut, az warzywa i mieso beda miekkie.
Ugotowane mieso wyjac i pokroic na male kawalki, po czym dodac z powrotem do zupy. Przed podaniem zupe posypac swieza lub suszona kolendra.