Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku i pozywna zupka.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
Marchew, jablko i cebule obrac i pokroic w kostke. Rozgrzac oliwe w garnku i dodac do niej pokrojone warzywa wraz z przyprawa curry, smazyc kilka minut caly czas mieszajac.
Nastepnie dodac piers z kurczaka w calosci i zalac goracym bulionem. Wlac mleko kokosowe, dodac chilli, kolendre, kurkume oraz ryz (mozna ryz ugotowac oddzielnie i na koncu dodac go do zupy). Zamieszac i gotowac pod przykryciem ok. 25 minut, az warzywa i mieso beda miekkie.
Ugotowane mieso wyjac i pokroic na male kawalki, po czym dodac z powrotem do zupy. Przed podaniem zupe posypac swieza lub suszona kolendra.