Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku i pozywna zupka.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28680
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2187
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28680
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2187
Składniki
Marchew, jablko i cebule obrac i pokroic w kostke. Rozgrzac oliwe w garnku i dodac do niej pokrojone warzywa wraz z przyprawa curry, smazyc kilka minut caly czas mieszajac.
Nastepnie dodac piers z kurczaka w calosci i zalac goracym bulionem. Wlac mleko kokosowe, dodac chilli, kolendre, kurkume oraz ryz (mozna ryz ugotowac oddzielnie i na koncu dodac go do zupy). Zamieszac i gotowac pod przykryciem ok. 25 minut, az warzywa i mieso beda miekkie.
Ugotowane mieso wyjac i pokroic na male kawalki, po czym dodac z powrotem do zupy. Przed podaniem zupe posypac swieza lub suszona kolendra.