Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku i pozywna zupka.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1185
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17431
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1185
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17431
Składniki
Marchew, jablko i cebule obrac i pokroic w kostke. Rozgrzac oliwe w garnku i dodac do niej pokrojone warzywa wraz z przyprawa curry, smazyc kilka minut caly czas mieszajac.
Nastepnie dodac piers z kurczaka w calosci i zalac goracym bulionem. Wlac mleko kokosowe, dodac chilli, kolendre, kurkume oraz ryz (mozna ryz ugotowac oddzielnie i na koncu dodac go do zupy). Zamieszac i gotowac pod przykryciem ok. 25 minut, az warzywa i mieso beda miekkie.
Ugotowane mieso wyjac i pokroic na male kawalki, po czym dodac z powrotem do zupy. Przed podaniem zupe posypac swieza lub suszona kolendra.